Tobias bakar fett me' bullar

Scones-bullar
-->

1. Jag jobbade med Felicia och gjorde scones-bullar.

2. Först satte vi på ugnen sedan blandade vi ihop alla torra
ingredienser. Efter det blandade vi i filmjölk och smält smör. Sedan knådade och fixade till bullarna så att dem såg professionella ut. Efter det grillade vi dem i ugnen.

3. Jag tyckte att min fralla och mini fralla blev bra men Felicias blev för brända.
4. Vi satte upp stolarna och återvann.

5. Jag har lärt mig att fullkornsmjöl är grövre än vanligt mjöl.

6. Vi tog lite mer filmjölk än i receptet. 

Vaniljmuffins
1. Jag jobbade med Johan och bakade stora vaniljmuffinsar.
2. Vi satte först på ugnen sedan vispade vi socker och ägg poröst. Samtidigt så smälte Johan smör. Efter det blandade vi i alla torra ingredienser och sedan det smälta smöret i den porösa smeten. Vi vispade ihop allt och hällde i smeten i formar. Sedan stoppade vi in muffinsarna i ugnen.
3. Det blev super bra och Jakob-muffinsen var bäst.
4. Våran eftersyssla var att torka bord.
5. Vi har lärt oss hur man gör muffins.
6. Vi gjorde dubbel satts.   

Höne'kaga

1. Jag bakade Höne'kaga med Felicia, igen!
2. Först la vi torkad jäst i en bunke. Sedan smälte vi smör och när det var smält blandade vi i filmjölkmjölk. Vi hällde det i den torkade jästen och rörde ihop det med sirap, salt och vetemjöl. Efter det knådade vi ihop det till en fin liten jäs-bulle. 10 min senare knådade vi in bakpulver i degen och lät den jäsa i 10 min till. Sedan kavlade vi ut den och fixade till den och skjuts in i ugnen i 3-5 min.
3. Det blev super bra, jag gillade verkligen smaken av mjöl
4. Eftersysslan var att byta och slänga soppåse
5. Jag har lärt mig att göra en god och behaglig Höne'kaga och att knåda degen rätt
6. Vi gjorde Höne'kagan n'dast me' vetemjöl och tog i lite mer sirap

Hälsobullar 
  
1. Jag bakade hälsobullar med Tom Nilsson det fungerade super
2. Först smälte vi smör och blandade i mjölk. Vi kollade så att temperaturen var exakt 45 grader. Vi blandade i mjölksmör blandningen i torrjäst sedan blandade vi ner sirap och salt i den blandningen. Efter det blandade vi i allt med råg man kan hitta och vetemjöl och rörde om tills den släppte från bunken. Sedan knådade vi den bra och la den på jäsning i 10 min. Efter 10 min knådade vi degen igen och delade upp den i små bullar och la dem på jäsning. Efter 10 min igen lade vi på vallmofrön och sedan la vi in dem i ugnen.
3. Dem blev fantastiska och smakade bra. Konsistensen blev bäst.
4. Våran eftersyssla var att torka borden
5. Jag har lärt mig om olika rågsorter 
6. Vi ändrade inte receptet

Farmors hembakta vaniljbullar 

1. Jag jobbade med Jakob och gjorde "Farmors hembakta vaniljbullar"

2. Först smälte vi smör och blandade i mjölk. Vi kollade så att temperaturen var exakt 45 grader. Vi blandade i mjölksmör blandningen i torrjäst. Sedan tillsatte vi socker, mjöl och salt. Sedan jäste den i 10 min. Vi arbetade degen tills den kändes fin och kavlade ut den till en rektangel. Vi bredde på vaniljsmör som var gjort av smör, socker och vaniljsocker. Efter det vek vi ihop rektangeln och gjorde en kringla. Sedan skulle dem jäsa lite till och efter det skulle dem in i ugnen.

3. Det blev superbra, dem finaste bullarna i världen

4. Eftersysslan var att sätta upp alla stolarna

5. Jag har lärt mig att göra kringlor och att fläta 

6. Vi ändrade inte i receptet 

Kåå'v stråganoff

1. Jag jobbade med Andreas och gjorde, som man säger med Halmstad-dialekt "Kåå'v Stråganoff"

2. Först stekte vi korven och brynde löken. Efter det stoppade vi i tomatpure, matlagningsgrädde och vatten. Sedan kryddade vi lite och lät den puttra lite i 7 minuter. Vi gjorde även ris, och garnerade det hela med broccoli och körsbär.

3. Det blev bra, det smakade bra och såg bra ut.

4. Eftersysslan var att sopa golvet.

5. Jag har lärt mig att jobba med olja, att vässa knivar och att tillaga en god "Kåå'v Stråganoff"

6. Vi använde olja istället för margarin
 
    
       
 
             
                
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar