söndag 19 maj 2013

Chokladmouse och kardemummakakor

1 Jag jobbade med Johan och gjorde chokladmouse och kardemummakakor
2 Johan började med att vispa grädde medan jag smälte choklad i vattenbad. Chokladen smälte ganska snabbt så vi fick ta bort kastrullen från plattan ganska fort. Vi lade i en äggula i den smälta chokladen, då stelnade den lite och blev såg mörkare ut. Sedan hällde vi i den smälta chokladen i grädden när den hade svalnat lite. Vi rörde ihop det och det såg vackert ut. Kardemummakakorna slängde vi snabbt ihop med mjöl, smör, kardemumma och kanske något annat.  
3 Chokladmousen blev en succé och alla var nöjda i klassen. Kardemummakakorna var också goda men tyvärr så blev det inte så många. Chokladmousen var godast med dem små chokladbitarna i.
4 Eftersysslan var att torka borden och det skötte vi snyggt.
5 Jag har lärt mig att man inte ska ge Anders för mycket smet och att man inte ska vispa grädden för hårt när man gör chokladmousse.    
6 Vi lade i lite mer smör i kardemummakakorna, annars inget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar